O nama

O nama

Započeli smo s radom daleke 1991. godine, dakle prije više od četvrt stoljeća. Osnovna djelatnost u registraciji bila je informatička, tj. izrada informatičkih programa i pružanje informatičkih usluga. Područje primjene za koje smo se odmah odlučili bilo je poslovanje poduzeća jer je Zakon otvorio prostor za pokretanje privatnog poduzetništva i pojavila se velika potražnja za poslovnim sustavima.

Prvi poslovni sustav koji smo izradili, TINS, bio je omiljen kod naših korisnika naročito jer ga je odlikovala jednostavnost korištenja.

Brzo smo uočili da je dobro poznavanje problematike poslovanja poduzeća, pogotovo računovodstva i financija, vrlo bitno za izradu dobrog sustava te smo već nakon nekoliko godina poslovanja pokrenuli djelatnost računovodstvenog servisa. Kroz praksu smo istraživali različite modele poslovanja poduzeća u raznorodnim djalatnostima te smo polako nadograđivali poslovni sustav.

Godine 2007., dakle prije 10 godina, započeli smo na temelju sustava TINS, a primjenom najnovijih tehnologija, razvijati novi poslovni sustav Total® ERP koji je danas u upotrebi. Poslovni sustav Total® ERP od tada je prošao mnoga unapređenja i transformacije te sada predstavlja jezgru cjielokupne naše ponude proizvoda i usluga.

Koristeći Total® ERP bili smo preteče vremena jer smo puno prije globalne primjene tehnologije danas poznate pod nazivom ‘cloud computing’ primjenjivali istu u praksi. Od naših servera formirali smo privatni ‘oblak’ na kojemu smo pružali informatičke i računovodstvene usluge našim korisnicima. Razmjena podataka postala je trenutna, a sigurnost korisničkih baza podataka postala je puno veća primjenom dnevnih višemedijskih back-upova.

Nikada nismo stajali na mjestu s razvojem i uvijek smo nastojali biti ispred vremena. Prvi od konkurencije smo 2013. godine migrirali u ‘velike’ oblake (PCK – Podatkovni centar Križ) i ukinuli svoje servere te se još više usredotočili na svoj temeljni posao, tj. razvoj informacijekih sustava i računovodstvenih usluga.

Naša razlikovnost i prednost na tržištu poslovnih sustava je što pored informatičkih pružamo i računovodstvene usluge te smo time uključeni i u sve probleme poslovanja tvrtki koji promptno riješavamo ‘u hodu’. Nema onih situacija kada ‘programer ne razumije jezik računovođe’ niti obratno.

Prvi na tržištu smo spremni ponuditi korisnicima uslugu koju smo nazvali ‘Dnevno računovodstvo’ gdje garantiramo dnevnu ažurnost (‘up to date’). To znači mogućnost izvještavanja o uspjehu poslovanja i stanjima dugovanja i potraživanja ‘na današnji dan’.

Niti na području informatike ne spavamo nego pokrećemo projekt ‘EkoUred’, tj. Hvatamo se u koštac s izazovom stoljeća nazvanim ‘ured bez papira’ (paperless). Radi se o novom proizvodu EkoTotal u kojem ćemo spojiti ERP (Enterprise resource planning) i DMS (Document management system) sustave u jedan i ukinuti potrebe za trošenjem papira i svekolikog pribora i opreme koji idu uz njega. Svjesno smo zagrizli u tvrdi kamen, ali već smo postigli odlične rezultate. Više o tome na stranicama EkoUreda.

Želja nam je surađivati s korisnicima koji traže i cijene unapređenja i način rada kojeg primjenjujemo u poslovanju.