In Blog

Ako ste poduzetnik i vlasnik ste tvrtke, zapitajte se: kako funkcionira Vaše računovodstvo? Koliko vam služi u svakodnevnom poslovanju za rješavanje poslovnih situacija i donošenje poslovnih odluka?

Većina malih poduzetnika povjerava vođenje računovodstva računovodstvenim servisima. Opravdano, jer zaposliti dobrog računovođu bilancistu nije jeftino. Poduzetnik sakuplja računovodstvenu dokumentaciju (račune, bankovne izvode, blagajničke izvode, ugovore, naloge za plaće…) i predaje periodično u servis, tjedno ili čak mjesečno. I nadalje nema kontrolu kada će se oni obrađivati. Ako upita za neki izvještaj, često dobije neažurne podatke ili čeka danima pa mu opet izvještaj nema veliku korist.

Puno je i onih poduzetnika koji imaju zaposlenog računovođu koji također ne mogu dobiti ažurne izvještaje jer im je računovođa zatrpan papirima i dnevnim obvezama.

I to tako može ići godinama dok se ne dogodi POGREŠAN poslovni potez ili odluka. I manjim poduzetnicima se može dogoditi slučaj AGROKOR ako zanemare ažurno izvještavanje.

Jedino pravo i dobro rješenje za poduzetnike je uvođenje DNEVNOG RAČUNOVODSTVA.

Usporedite to s kuhinjom. Ako ne operete prljavo posuđe danas, nastane hrpica. Drugi dan hrpa.

Za tjedan dana hrpetina. I još nemate čiste tanjure ako nalete gosti. Za oprati toliku količinu suđa nemate volje niti vremena i zovete pomoć.

A da ste prali suđe svaki dan, sve bi bilo u radu i ne bi bilo iznenađenja. U čemu je problem, gdje je rješenje? U stvaranju NAVIKE pranja suđa, jer prati malu količinu suđa po navici nije nikakav problem.

Isto je i s računovodstvenom dokumentacijom. Ne zatrpavajte stol, predajte svoje dokumente računovodstvu isti dan kada ih primite ili preuzmete. Najviše pola sata posla. Kad vam uđe u naviku, učinit će Vam se kao pet minuta. Imati ćete čisti stol i priliku da sve izvještaje NA DANAŠNJI DAN dobijete u kratkom roku.

Drugi dio posla, naravno, treba obaviti računovodstvo. Ali gdje naći takvo računovodstvo? Tvrtka Logika d.o.o. nudi poduzetnicima, manjim ili većim, uslugu pod nazivom DNEVNO RAČUNOVODSTVO. Ugovorom jamče da će svu preuzetu dokumentaciju knjižiti isti dan. I također po potrebi davati odmah zatražene financijske izvještaje. Da stvar bude još ljepša, cijena takvog računovodstva ista je kao i cijene onog ‘šlampavog’ računovodstva.